By: MAZRINA HJ SALLEH

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 24-Nov-2009 00:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 5 photos...



cik puan nih teringin nak suprise kan en somi dia..
so dia nak aku buat sebijik cam yg aku telah buat tuh ..
cuma penambahan skirt sbb segan kat anak2 kecil di rumah...malu tapi mahu..
memula nak buat efek tersingkap tp tak cukup space ler plak...
yg order nih pon aku tak kenal ...sumernyer melalui kkk aku..


Thursday, 19-Nov-2009 04:38 Email | Share | | Bookmark

 
haiii...

dah sampai meen kena sapu sampah kat rumah nih ..kena la aku letak n3 baru..
aishhhh...

hari isnin lepas aku gi bakery cari barang, lepas amik iman dri sekolah agama...tgh syok2 pilih barang..kejap2 iman datang..

iman : Bu kita nak beli benda nih
( sambil tunjuk paket biji selasih )
ibu : alaaa..nak buat apaa...
iman : alaa kita nak jugak..kita nak letak dlm air sirapp..

akhirnyer beli jugakk..

sampai rumah tak boleh tidak dia nak buat terus..aku pujuk ..skang cuaca hujan/sejuk tak elok minum
air batu..ehh dia tak boleh thn gak ..pujuk2..akhirnyer iman kalahhh..

bila balik dari sekolah rendah, mlm tuh..maka bermula lah projek dia dgn walin..
datang la iman ngan walin kat aku..

iman : ibu..kita dah buat, dah rendam...kat paket tuh tulis suh rendam dgn air panas
walin : 2 min ajer..
ibu : masyallahhhh...nih nak buat kenduri..
ayah : apa bende tuh...
iman : biji selasih..
walin : kak..basuh la lepas tuh..kat paket ada tulis..
ayah : ini nak buat air jualan..
ibu : ibu tak nak masuk campur...pandai2 buat ..pandai2 kemas balik..

inilah gambar proses bilas..hihih..2 org tuh buat sendiri..
iman wat sirap sendiri..letak selasih skit..baki dia simpan dlm peti ais..heheh
setiap hari nak gi sekolah dia buat air sirap letak selasih..sendiri bikin..






















Tuesday, 3-Nov-2009 00:08 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 12 photos...
Tarikh berlaku = 24 Oct 2009
Tempat kejadian = Dewan Sekolah Rendah Taman Sri Andalas Klang S'gor
Apa kes = Pertandingan mewarna anjuran Bank Rakyat Cwgn Klang
Sapa yg masuk = Iman Dalili dan Walin Safi
lagi2 = 10 buah sek ren daerah klang..yg igt ada kg Jawa,telok gadung,sementa,kapar..ln tak igt sihh.
kategori A = PRA,darjah 1, 2 , 3 ( Walin ngan Iman dah tentu msk sini ler )
kategori B = Darjah 4 , 5 , 6


walin walau mewarna cantik pun tetap takleh menang sbb dia sekolah tadika luar bukan dari PRA sek ren ...sedia maklum yer huhuhu... tp peryertaan digalakkan..tak per walin cari pengalaman yg penting..
dan yg penting sekali ,setahun punyer budget kaler iman/walin ibu saves manyak...abish sethn dkt 3/4 kali masuk bertanding... kalo dulu dari tadika 4/5 kotak gerenti setahun..bila beli kaler murah dia komplen ..tak mooo warna tak terang...asik patah..ermmmmm...
yg heran tuh 2 kali aku bawak iman gi masuk bertanding 2 x la dia tewas..tp bila dia masuk sendiri
bertanding mcm kat sekolah aritu sebelum puasa mewarna sempena merdeka..boleh plak dia menang dapat no 2..adehhh..agaknyer takleh aku ada kot skill dia hilang..tumpuan dia ntah kemana..



































Saturday, 31-Oct-2009 04:39 Email | Share | | Bookmark

 
 
salam

menu minggu lepas ker ? ntah tak igt la..agak2 jer nih..
dapat mangga muda nih dari KLAH..dia bwk ke sri andalas umah UDA..aku amik bwk balik rumah
sok lusanyer terus wat kerabu..letak carrot,tomato..dan bahan2 yg sewaktu dgn nyer..sebiji tuh cukuplah..tuk aku laki bini makan..iman ngan dak walin mane pandai mkn lagi..nampak cili jer ..eee taknak pedassss...aku tumbuk2 manja gituh ajer cilinyer..serba ringkas ahakahakkakak.. janji ada rasa masin masam manis pedas lemak.. jgn la tiru cam sy yer..hihihih



sesekali ku rasa teringin..memakan benda alah nih..
cuma beli koktail ajer..lain2 benda dah ada..

1/2 peket agar2 stripe yg beratnyer 37 gram...
6 cwn air
1 cwn gula..aku pakai castor sugar / tak moo manis..sedang elok ajer..
1 cwn susu
- nak letak susu 2 cwn pon boleh tp tolak ler dgn air tuh..
- susun buah2 tuh kat loyang..br letak bancuhan agar2..
-aku pakai loyang 10 x 10..

dah keras masuk lam peti ais...halamakkkk ...hahahaha

aku telah lupa nak letak cappucino sebelum tuang agar2 tuh ke dlm loyang ..nak kacau2 sgt dlm loyang nanti buah2 tuh berterabur plak ..tak best la bila potong ..sat gi ..potongan sini banyak buah yg tuh tadek buah langsung..sbb taknak anak2 aku komen.. maklom la..budak2 ....
sbb taknak bau susu sgt..aku letak le cappucino tuh..just titik2 ajer..pusing sana pusing sini ..tu pasai nampak lapisan cekelat bawah sekali.. tak rata ..



Friday, 23-Oct-2009 01:41 Email | Share | | Bookmark

 
salam..

dah 4 hari MAK ,LONG & UDA berada di tanah suci MEKAH....mereka berlepas di KELANA JAYA
dgn penerbangan pertama..pada 20 hb Oct.2009..gerak ke KLIA kul 11 mlm..sepatutnyer flight kul 2 pagi..tp jd kul 4 pagi..sian dgn laparnyer penat tunggu lagi..
dpt sms pg td..mereka sihat.dah hari nih mereka ada ziarah di JABAL UHUD...mudah2an semuanya baik2 dan berjalan dgn lancar.

aku upload video nih dulu..















yg nih gen cina pekat skit..hehehhe..



ni adik2 mak lain bapak lain..
kalo ada perasan DR HUSIN ( pakar bedah telinga mulut dan tekak ) di subang medical centre nih pernah bebarapa kali keluar dlm rancangan MHI..selalu org yg dok rumah jelah dpt tgk..yg kejer nan adoo la...


yg nih aku copy dari laman web SJMC..



Dr. Hj Md Husain Hj Said
MBBS (Hons) (Cairo) FRCS (Edin)
FRCS (Glasg) AM (Mal)

- time muda skit la gambor nih..kemas jer yg atas tuh dah tua ..tgk rambut org mesti tak caya DR..


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net