By: MAZRINA HJ SALLEH

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 22-Jun-2009 01:40 Email | Share | | Bookmark

 
 


salam...

nih menu kudapan... sarapan aku minggu lepas..
ole2 dari kg..tp bukan aku yg balik kg...boleh kater tetiap minggu suku sakat aku ada yg balik
cuma aku sorg jer ..jarang2 balik kg...
maklumlahkan bisnes di hari minggu..mana mungkin aku tinggalin...

permintaan rebus dan bersambal tumis dituntut olah dak iman...berapa kali aku kena
warning suh buat sarapan pgi menu ni...dia tkt aku lupa... .
yg gorengan tu tekak aku ler..dah lama tak makan...

layanzzzzzz








p/s

stat mlm nih bantal pelok aku tadek.....seminggu plak tuh...hish..hish...


Thursday, 18-Jun-2009 23:11 Email | Share | | Bookmark

 
 
SOPING..SOPING..


nih minggu lepas punyer soping..
pegi ari jemaat...sbelom naik sekolah baik soping siap2 dulu...
membeli belah di jln TAR...
pegi 4 kepala jer..
uda.. noo..noni..dan aku ler...
dak iman ngan walin tinggei kan dkt umah pak jis...
tp bukan pak jis yg ngasuh....daaaa....
cik mai pi hangkut gi sekolah....hahahahhah
gasak ler budak...
asalkan aku soping tadek gangguan...heheheh
susah ooo bawak budak 2 tuh..
lom lagi nak terkucil la..mkn la..boring la..
yg aku takleh tahan tu gaduhh...

ini tudung grade 1 / batu pon 1 - jepon
sehelai RM 55...
kami beli sekodi...
sekodi tu 20 pcs..
dah sekodi rege jadi la rege borong...
bijaklah membeli...hehehhe















Wednesday, 17-Jun-2009 22:21 Email | Share | | Bookmark

 
salam...


dah..dah..tadek lagi 18 sx...cukup2 le tuh...
nanti ranking aku naik gara2 gambor kek tu...

nih aku nak tunjuk kat korang ...
nilah projek minggu lepas...
dalamnyer aku letak inti blueberry..dah itu yg ada kat rumah..
walnut ader tp aku mls nak sangai...

taraaaaaaa.....






tengok jelah yer...







Monday, 15-Jun-2009 21:50 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 5 photos...
shhhh.....18 sx





sebelom tuh biorlah aku ketawa dulu...hahahahahha...
sebenornyer kek nih kira2 belated punyer la..
abis hari jadi jatuh hari ahad 7/6/09 ..camner nak deco kalo tuan empunyer ada kat rumah...
aku bakar kek nih hari ahad mlm..masa dia kat kedai spray...
bakor jer dulu...kendian simpan...shhhhh....
bila mlm dia tanyer saper ada oder kek...
aku ckp la org punyer kawan maisarah...selamatttt.....aku..
hari senin pagi 8/6/09 - baru menguli fondant...simpannn...
mlmnyer tuh baru lah aku deco..selepas ayah gi kedai spray...
projek aku pon jalan la...kena kejor masa nih...sebelom kul 11 mlm mesti dah siap deco..
hati aku dup..dup nak siapkan deco nih..
jgn aku tgh2 deco dia balik plak..tak suprise la kan..
yg tak bestnyer...berapa kali masuk fitting room tau..
kejap sebelah kiri terkoyak...kejap sebelah kanan plak ter sasar bentuk bhgn atas lak..
aku rasa dok test baju dia aje dkt 4 kali...cuba bayangkan...
ada yg tak sampai ke bawah..( ternampak bonjol la..)..dah kena bukak..tepek semula...
nih sume psl nak kejor masa...hati pon rasa cam tak selamat jer takot tetiba org balik..
sepatutnyer kena tunggu kering sedikit baru tepek baju dalam..kalo salah fitting takdelah
menda tuh terus terlekat...leh bukak balik ..tu yg mcm kotor sikit...
tp apa2 pon aku puas hati...sbb dpt suprise...

janji ngan edy ( adik ayah )..tghri 9/6/09 - akak nak antor benda..tlg amik kat gate ...
sekali ayah balik mkn kul 12.30 sbb dia meeting ..selalu kul 11 pg..
alamak aku jd mls nak antor...sbb tghri panas terik..mls la..
aku pon serah kat ayah sebelum gi kejer..
senyum2 dia dpt kek..hehheheh
tp dia tak ada tgk lagi deco dlm..
cuma aku jer yg takleh tahan menahan ketawa
sampai kt tmpt kejer..dia bukak..hhahahahah..terkejot berok nengok..very seksi giler..
terus aku dpt sms...
dah sumer budak opis dok amik gambor nih...sempat dia potong skit..sebelom keluor
gi kajang ( supplier )..kira2 menjamah la...

tghri tadi aku on PC...gambor kek nih wat wallpaper..
iman terkejot tgk..apa tau dia ckp...

iman - herkkkkk...( sambil wat mata beso..)
ibu - nilah kek yg ibu wat tuk ayah..
adik - adik dah tgk..
iman - kita mane ada tgk lagi..
iman - ibuuuuu..tak senonoh tul...
ibu - naper lak...
iman - yelahhh...
iman - tu bukan badan ibu...ibu kan gemukk...
aku - haa..bukan ker?...
adik - nih mcm badan kak nurul jer....

adoiiiii..anak2 aku punyer cerita



Saturday, 13-Jun-2009 21:24 Email | Share | | Bookmark

 
menu wajib walin...
 
View all 5 photos...
salam sume orang...

ok nih gambor sambungan n3 yg dibawah...
lepas kami beriadah..
mlmnyer plak kami suh ayah banjer..sbb ari tu besday dia..sesekali....yer ker sesekali...
tiap hari minggu mkn kedai...tp hari tuh spesel kes la...sbb ayahnyer tak gi bengkel..
kalo idak abis mkn mlm jer...brooommm gi kedai wat kejer..setiap hari setiap minggu..
jgn harap la ayah lekat kat rumah...tu yg aku kejer ngadap tenet...
aku kesepian....hihihihi...
nak dating pon ssh tau..

nak jadi citer..aku yg ajak mkn kat sini..kat bayu perdana..simpang 4..ada caltex..simpang giant..
sekolah teknik klang...
sbb ada sotong kangkung..iman suka..penangan pertama kali dia mkn kat penang aritu...
tu yg aku pakat ngan ayah gi sini...
kedudukan tmpt mkn bebudak nih yg pilih..dah depa yg menonong jln dpn dulu...
dicarinyer tmpt org dating...ada la tertonggok kat atas meja mkn cahaya lilin jer..
aduh..lam hati aku leh nampak ker makanan nih..dibuatnyer kaler itamputih jatuh atas mknan pon
tak nampak..nanti jd sedap jer...glurp..glurp...enak banget...
mls la nak ajak tmpt lain..kang majuk plak bebudak nih..so layankan ajer..
yg iman sekali tuh nampak ler dia tmpt mkn bersila...
tak boleh tidak ..dia ajak jugak..nak mkn kat sana...
aku ckp ala pi tgk jer la..lagi pun tak best..tadek lilin...
nak di amik gambor pon dia taknak..asik ttp muka jer..geram aku...
yg walin beria2 plak memberikan pose...

yg kami sume dok mengang ngan kedai nih..kenapa tau..serve manyak lambat tau hari tuh..
hampir sejam kami tunggu. .jam dah 9 30 tp tak sampai2 makanannyer...
walin sampai tidor melekap atas meja..
iman pon pasan...
bu naper lambat sgt nih..banyak sgt ke order...
aku gelihati tul bile dengor dia ckp bnyk sgt order...
bila makanan sampai..dah mcm kebulur tau tak..ngadapnyer...
dah tak toleh kiri kanan...bayangkan masa meja kami dpt makanan...
ada lebih dr 10 buah meja org duk tunggu order...
bila kami dah abis mkn..ate ayah nak ler pi bayor...
ada la kkk tuh siap dtg kat kaunter..dik kencel la oder ..lambat..order dah amik...tp air pon
tak sampai2 lagi...
kami masa tuh dah cadang2 nak balik jer..bayor ayor minum jer..
tp mengenangkan aku yg baik hati nih.. soh sabor dulu...
mungkin tukang msk dia sorg hari tuh..

so kita layan jelah gambor nih...

pstt...cuba tgk sayor campor dia...mane pi sayur hijao..dah kena mkn ulat ker..
batang sayur jer...last la aku pi sini...











mlm tuh iman order air horlick..sbb mlm semlmnyer dia tidor umah pak jis..
pak jis banjer mkn...tuh yg kami kena order ikan 3 rasa..dia dah belajor order ngan
pak jis dia..


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net