By: MAZRINA HJ SALLEH

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Jul-2008 15:15 Email | Share | Bookmark

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22 / 07 / 2008


pagi sebelum bertolak, naik motor ngan tuan besar gi kedai borong ,malas nak naik kete..maklumlah
skang jln klang jem memanjang.walau naik motor pun boleh sangkut gak,masa balik ikut jln CEB tembus kat kg jawa lalu lak kat jln sekolah kg jawa..masa dari Jln CEB dah renyai2 hujan...ngam2 sampai kat depan sekolah menengah kg jawa hujan makin lebat,trus berteduh kat bawah jejantas itu pun kena gak tempiasnye..basah kuyup kami berdua ngan baju2 dlm plastik yg beli tadi...dlm hati nasib baik naik motor kalo naik kete tak lepas lagi dari klang ni...tapi tulah dah basah...kalau idak tuan besar n the gangs kena pergi mydin USJ , kena beli hadiah2 untuk family day hari sabtu 29/07/08 ni..bagus gak hujan tadek le laki aku tu terkejor2 ..mcm dah tadek org lain lagi yg boleh wat keje...syamsul jugak..abis nanti kul 1 nak bertolak gi bagan lalang plak...senang hati aku..



aku tadek dlm gambor sebab aku yg amik gambor..

dlm perjalanan ke Bagan lalang...situasi didalam kete..

iman - kite nak gi mana ni..
ayah - bagan lalang la...
iman - mana lalang ?
ayah/ibu - keh..kehh..
adik - bagan belalang...
ayah /ibu /iman -

kami berkonvoi hampir 10 biji kete..sampai sana adalah hujan renyai2 skit..
yg tak bleh tahan iman la..jom la..jom la...nak gi mandi...sabor iman tgh panas ni lagipun air lum pasang lagi




ni daging landak yg aku masak mlmnye..tuk makan2..gambor lum cincang ada ambil tapi cari2
tak ingat dalam folder apa, mcm hilang je....licin di makan mereka yg tak pernah makannye..







menu petang

meehoon goreng
kuey teow goreng
pulut
karipap / popia
rendang landak
air teh o / oren

menu malam plak

BBQ ayam , ikan bakar , kerang bakar , sotong bakar
spageti wak bolong
nasi impit kuah lodeh/kacang
pulut sambal tumis
rambutan / tembikai
teh panas / oren
dan kira ok....
sumenye enak2 banget....slurpppp....ZZZZZZZzzzzzzzzzzz....












Quote:
jasmeen -

rate RM 75 , ni haa no resort tu 03 - 31412200 , beshh..oooo kat situ..tadek le org penuh sgt
bandingkan ngan Morib dgn kotornye lagi..itu landak kaa... ..gua tadak ternak cari hutan punye..
tp bukan kita le..abg kita kat kg tu..dok nembak..dah hobi dia..wallallhh menu aku hari raya memang
makan landak tapi dlm bentuk satay le..wat opeb house jamu kawan2 cina abg...biasa 1 kg RM 70..
untung aku dpt makan free, dah tak heran dah.. ...rupa mcm daging lembu rasa cam ayam..daging dia halus..kalo ada rezeki nanti calling2 yee..

roszana -

dah org ajak jalan kita ikut je..pantai dia oklah bersih dari Morib ,mandi..boleh tadek hal punye..
dah tgk kek tu tak reti2 lagi ke..





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net